Update Herinrichting De Blesse (25 mei)

Update Herinrichting De Blesse (25 mei)

Beste inwoners, ondernemers en geïnteresseerden,

Fasen 1 en 2 zijn op 9 mei opengesteld. Momenteel wordt hard gewerkt aan fase 4. Deze werkzaamheden lopen volgens planning. Ondanks de hinder zijn de bedrijven aan deze fase gewoon open. Blijf de lokale ondernemers dus vooral steunen met jouw komst of bestelling.


Stremming kruising Steenwijkerweg/Markeweg/Bovenweg

Vandaag zijn de voorbereidende werkzaamheden voor fase 5 en 7 gestart. Vanaf 30 mei 2023 is de kruising Steenwijkerweg/Markeweg/Bovenweg (fase 5) volledig gesloten. Op 30 en 31 mei wordt de bestaande asfaltverharding verwijdert tot de zuidelijke ingang van De Blesse. Deze dagen is de Steenwijkerweg in fase 5 en 7, tijdens de reguliere werktijden (7.00 tot 16.00 uur), niet bereikbaar. Daarna kunnen aanwonenden via de oude bestrating weer bij hun woning komen. Op 1 juni wordt de weg opgebroken en gaat de aannemer verder met de ontgraving voor de aanleg van het riool in fase 5 en 7.

Zolang de kruising is gesloten, moet het verkeer vanuit Blesdijke, Oldemarkt en Willemsoord richting Wolvega weer omrijden. Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt wél passeren.
Zodra de werkzaamheden het toelaten, wordt de kruising weer opengesteld voor autoverkeer. Je kunt dan vanuit Oldemarkt en Blesdijke weer via De Blesse naar Wolvega.


Planning

Zoals in onze vorige nieuwsbrief is aangegeven, streven we ernaar de wegwerkzaamheden aan de Steenwijkerweg vóór 3 augustus klaar te hebben. De Steenwijkerweg kan dan weer volledig worden opgesteld voor doorgaand verkeer.


Pendelbus Connexion

Van 30 mei tot en met 4 augustus rijdt er een pendelbus tussen Oldemarkt en De Blesse. Deze kan niet doorrijden naar bushalte De Blesse Noord. Passagiers moeten daarom een stukje lopen.

Bekijk voor de dienstregeling op de website van Connexxion.


Contact

Voor vragen en opmerkingen over de uitvoering van de werkzaamheden van de herinrichting binnen de bebouwde kom van De Blesse kun je contact opnemen met Roelofs:

Wobbe Kooistra, uitvoerder

E-mailadres: w.kooistra@roelofsgroep.nl
Telefoonnummer: 06-51407386 | 0521-520064

Jeroen Pit, omgevingsmanager

E-mailadres: j.pit@roelofsgroep.nl
Telefoonnummer: 06-83133846 | 0546-678888

Inloopspreekuur
Elke dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur is in de unit van Roelofs aan de Spoorlaan een inloopspreekuur. Hier kun je ook terecht met vragen of opmerkingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws